Ana Sayfa İletişim Reklam Arşiv Eklenecek Eklenecek Eklenecek Eklenecek Eklenecek Daha Fazlası

H3N2 Grip virüsünden kurtulmanın yolları


h3n2-gripH3N2 adlı hastalığın baş ağrısı, burun akıntısı ve halsizlik olarak baş gösteriyor. Bu hastalık son zamanlar da Türkiye’de bir çok kimseyi etkilemiş ve bu etkileşimde Sağlık çalışanları hemen konu ile ilgili olarak bu hastalıktan kurtulmanın yollarını ve takip edilecek en kolay yolu açıkladılar. Grip virüsünden kurtulmanın ve kendinizi korumanın yolları ile bol ve çeşitli şekilde beslene bilmektir. Bu nedenle özellikle C vitamini barındıran meyvelerin tüketimini bol bol sağlamalısınız.3 ayda 1 milyon kişinin yakalandığı hastalıktan korunmak için aşılanma, kişisel hijyen kurallarına dikkat etme gibi önlemlerin yanında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yeterli ve dengeli beslenmenin de oldukça önemli yer tuttuğu bildirildi.

Son günlerde beslenme konusunda çok çeşitli önerilerin yer aldığını bildiren Bakanlık, özellikle mucizevi olarak koruyucu etkilerinin sıklıkla bahsedildiği ürünlere dikkat edilmesi uyarısında bulundu.Besin çeşitliliğinin sağlanmasının, doğru seçimlerin yapılmasının, yeterli ve dengeli beslenme konusunda sürekliliğin sağlanmasının hastalıklardan korunmada çok daha etkin olduğu vurgulandı. Yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlığı olanların vücut direncinin azaldığı aktarıldı. Soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğu ifade edildi.
Bakanlık hasta olanların kurtulma reçetelerini ve hasta olmayı önleyen yolları şöyle sıraladı:
* Her öğünde sebze ve meyve tüketimine özen gösterilmeli.
* Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketilmeli. (1 porsiyon meyve =1orta boy elma veya 1 orta boy portakal veya 1 büyük boy mandalina)
* Savunma sistemini güçlendiren A ve C vitamini zengini havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz tüketilmeli.
* Portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyveler tercih edilmeli.
* Sebze ve meyvelerin yenilebilenlerin kabukları soyulmamalı.
* C vitamini ihtiyacının karşılanması yönünden taze sıkılmış meyve suları da içilmeli.
* Yeşil yapraklı sebzeler, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagiller tüketilmeli.
* Her gün en az 1.5-2 litre (8-10 su bardağı) su içilmeli.
* Sıvı alımının karşılanmasında süt, ayran, taze sıkılmış meyve suları ile bitki çayları tercih edilmeli.

0 yorum:

Yorum Gönder