Ana Sayfa İletişim Reklam Arşiv Eklenecek Eklenecek Eklenecek Eklenecek Eklenecek Daha Fazlası

Tiroid kalbi de bozuyor

Tiroid bezinin fazla veya az çalışmasına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar tedavi edilmediğinde ölümle sonuçlanabiliyor.

Tiroid hastalıklarının ülkemizde çok sık görüldüğünü belirten Emsey Hospital  İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Yunus Kayalar, tedavi edilmeyen tiroid hastalığının kalbi tehdit ettiğini söyledi. Tiroid hormonun fazla salgılandığı hipertiroidi durumunda, kalp atışının arttığını ve ritminin bozulduğunu söyleyen Dr. Kayalar, genellikle bu durumun tiroid hastalığına bağlı olduğu bilinmeden, bu hastalara, uzun süre ritim düzeltici tedaviler uygulandığını ancak sonuç alınamadığını belirtti. Dr. Kayalar, hipertiroidinin kısa sürede tedavi edilmemesi durumunda kalp büyümesi geliştiğini söyledi.
Tiroid hormonu yetmezliği olan hipotiroidizm  durumunda kalp atımının yavaşladığını ve  dakikada 70'in altına düştüğünü belirten Dr. Kayalar, “Kalp yavaşlar. Ayrıca, hastanın kolesterolü yükselir. Bu yüksek kolesterol diyet ve ilaçlarla da düşmez. Hastanın tiroid yetmezliği kısa sürede tedavi edilmezse yükselen kolesterol kalp ve beyin damarlarını tıkar, kalp krizi ve beyin inme olasılığı artar” dedi.
Ziyneti Kocabıyık - Türkiye Gazetesi

0 yorum:

Yorum Gönder